Tietoa

Usein kysyttyä

K: Mikä on Väärin kuullut lyriikat?

V: Väärin kuullut lyriikat eli vaarinkuullut.com on yhteisöllinen sivusto, jolle kerätään ihmisten väärin kuulemia ja ymmärtämiä laulujen sanoja. Käyttäjät voivat lukea hauskoja muiden väärin kuulemia kohtia kappaleista, arvostella niiden hauskuutta, kommentoida niitä ja lähettää sivuille uusia väärin kuultuja.

K: Miksi joissakin kappaleissa oikeat sanat ovat väärin?

V: Tämä sivusto sisältää enimmäkseen käyttäjien lähettämää sisältöä, mikä on tarkoitettu vain viihdetarkoitukseen. Pyrimme tarkastamaan oikeat lyriikat aina kun mahdollista ja ne ovat helposti saatavilla, mutta toisinaan sivuille lipsahtaa myös ”vääriä oikeita” sanoja. Voit lähettää korjausehdotuksen sähköpostilla tai kommenttina.

K: Olen lähettänyt uuden lisäyksen jo aikoja sitten. Miksi sitä ei ole lisätty vielä sivuille?

V: Sivustoa ylläpidetään kokonaan harrastepohjalta, eikä sivuja valitettavasti ehditä päivittämään päivittäin eikä aina edes viikoittain. Kaikki lähetetyt lisäykset kuitenkin luetaan ja lisätään sivuille tarkastuksen jälkeen. Pyydämme ystävällisesti malttia.

K: Mitä väärin kuultujen perässä olevan tähdet ja peukut ovat?

V: Sivuille lähetettyä sisältöä on mahdollista äänestää tähdin ja peukuin. Jos joku väärin kuultu on mielestäsi erityisen hauska, niin voit antaa sille 5 tähteä, tai huono, niin 1 tähti. Jos olet kuullut kappaleen samoin, kuin lähettäjä anna sille yläpeukku. Hauskimmaksi äänestetyt väärin kuullut löydät täältä.

K: Yritin lähettää sivuille uutta väärin kuultua, mutta lomake ei toimi. Mikä avuksi?

V: Meillä on ollut pariinkin otteeseen ongelmia sivuilla käytössä olevien lomakkeiden kanssa. Pahoittelemme asiaa. Mikäli lomake ilmoittaa, että viestiä ei voitu lähettää, ole ystävällinen ja ilmoita siitä sähköpostilla osoitteeseen info@vaarinkuullut.com.

K: Mistä idea sivustoon syntyi?

V: Vaarinkuullut.com sai alkunsa vuonna 2008 spontaanista idesta, kun ystäväni lauloi Eppu Normaalin Kitara, taivas ja tähdet -kappaletta sanoilla:

”Surusoittoa, Musti kosketti minua”.

Oikeasti kappaleen sanat menevät ”Suru soittaa, mielen mustin koskettimin”. Oikeiden sanojen selviäminen aiheutti niin hauskan tilanteen, että ajattelin väärin kuulluista lyriikoista olevan iloa myös muille.

K: Onko väärin kuulluille laulunsanoille teknistä nimeä?

V: Väärin kuullut laulunsanat on kognitiivinen ilmiö, jossa ihmismieli kuulee laulun tai muun lauseparren sanat väärin mutta kuitenkin jotenkin itselleen ymmärrettävällä tavalla. Ilmiön englanninkielisen nimityksen mondegreen esitti ensimmäisenä Sylvia Wright.

K: Voinko mainostaa sivustolla?

V: Näytämme sivustolla yhteistyökumppaneidemme mainoksia ja Googlen Adnsense-palvelun kohdennettuja mainoksia. Mainosten hinnat alkaen 219 euroa + alv/kk. Ota yhteyttä info@vaarinkuullut.com.

Uutisia

10.9.2022: Tämä pitkään jäissä ollut projekti on heräämässä pian taas henkiin. Sivut on siirretty nyt uudelle palveluntarjoajalle ja uusia toimintoja kehitellään. Väärinkuultujen lisäyslomake otetaan pian käyttöön.

20.10.2014: Iltalehden Fiidi.fi kasasi vanhojen lastenohjelmien suomenkieliset introt: ”12 introa tutuista piirretyistä – nämä laulut saavat kylmät väreet kulkemaan selkääsi pitkin!”

10.10.2014: Voice.fi julkaisi artikkelin ”Kotimaisen hittibiisin kertosäe on väärin kuultuna ”Runkkaa pumpun kaa” – lue hauskimmat erehdykset”

27.11.2013: Iltalehden fiidi julkaisi artikkelin väärin kuulluista: ”Hanhi olen vaan” ja 12 muuta väärinkuultua laululyriikkaa”.

13.9.2013: Maikkarin Studio55.fi julkaisi artikkelin väärin kuulluista: ”Muumeilta elämä loppua vois? Väärin kuullut lyriikat naurattavat”.

9/2012: Sivut saivat uuden sinisen ulkoasun ja niiden pitäisi pelittää entistä paremmin myös mobiililaitteilla.

12/2009: Marras-joulukilpailussa fm-taskuradion voitti Harri Helsingistä. Palkinto toimitettu voittajalle.

1.10.2009: Marraskuun kilpailu on nyt auki. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan fm-taskuradio.

30.6.2009: Kesäkuun kilpailussa cd-sinkun voitti Piia Iisalmesta. Palkinto toimitettu voittajalle.

4.6.2009: Ensimmäinen kilpailu on auki. Palkintona cd-sinkku.

15.5.2009: Suurin osa huhtikuussa lähetetyistä väärin kuulluista päätyi bittitaivaaseen päivitetyn spämmifiltterin mukana ja niitä palautetaan sivuille pikkuhiljaa Googlen välimuistista. Valitettavasti näiden viestien arvosteluja ei voida palauttaa.

4/2009: Väärin kuullut lyriikat pääsi YleX:n Netti Etsivään ja aihetta käsiteltiin myös YleX Iltapäivän lähetyksessä.