Lyriikka-analyysi: The Cranberries – Linger

The Cranberries -yhtyeen Linger on kappale, joka käsittelee pettymystä ja sydänsurua suhteessa, mutta myös rakkauden voimaa ja sen aiheuttamaa haavoittuvuutta.

Analysoikaamme kappaleen keskeisiä teemoja ja elementtejä.

Alku

Kappale alkaa pyynnöllä palata takaisin ja olla antamatta suhteen hiipua tai kuihtua. ”Don’t let it burn / Don’t let it fade” ilmaisee toiveen siitä, että suhteen kipinä tai muisto ei sammuisi.

Laulaja vakuuttaa, ettei ole epäkohtelias, mutta kumppanin asenne aiheuttaa kipua ja vaikeuksia päivittäin.

Kertosäe

Kertosäkeessä ”You got me wrapped around your finger / Do you have to let it linger?” laulaja ilmaisee, kuinka hän on rakastunut ja toisen hallinnassa, ja kyseenalaistaa, onko toisen tarpeellista jättää tämä tunne roikkumaan ilmassa.

Tämä viittaa siihen, että laulaja tuntee jääneensä kiinni tilanteeseen, jossa hän on edelleen voimakkaasti tunteiden vallassa, vaikka suhde on jo päättynyt tai muuttunut.

Ensimmäinen säkeistö

Ensimmäisessä säkeistössä laulaja muistelee antaneensa lupauksen olla uskollinen ja kysyy, miksi kumppani piti toista kädestä, vihjaten pettämiseen.

”Were you lying all the time? / Was it just a game to you?” rivit ilmaisevat pettymyksen ja epäilyn, että kaikki saattaa olla ollut vain peliä toiselle.

Toinen säkeistö

Toisessa säkeistössä laulaja toivoo, että kumppani olisi voinut välttää valheet, mikä olisi vähentänyt sekaannusta ja käytön tunnetta.

Tässä paljastuu syvä tarve ja halu olla yhdessä huolimatta kaikesta: ”I just want to be with you.”

Yhteenveto

Linger käsittelee ristiriitaisia tunteita, joita henkilö kokee, kun hän ymmärtää olevansa syvästi rakastunut johonkuhun, joka ei ehkä jaa samoja tunteita tai joka on satuttanut häntä.

Kappaleen emotionaalinen voima piilee siinä, miten se välittää sekä rakkauden kauneuden että siihen liittyvän kivun ja pettymyksen.

Laulajan toistuva kysymys ”Do you have to let it linger?” heijastaa tarvetta saada selvyys ja päättää tämä tunnetila, jotta voi jatkaa eteenpäin.

Kappaleen musiikillinen säestys, jossa on hennosti soivat kitarat ja herkkä laulu, vahvistaa sen haikeaa ja mietiskelevää tunnelmaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *