Lyriikka-analyysi: Jewel – Foolish Games

Jewelin Foolish Games -kappale kertoo syvästä tunneyhteydestä ja sen mukanaan tuomista haavoittuvuuksista.

Kappaleen sanat luovat kuvan suhteesta, jossa yksi osapuoli on syvästi kiintynyt toiseen, mutta kokee tulleensa väärinymmärretyksi tai hylätyksi.

Alkuosa

Kappaleen alussa kuvaus henkilöstä, joka ”ottaa takkinsa pois ja seisoo sateessa”, välittää kuvan jostakin, joka ei välitä seurauksista tai mitä muut ajattelevat – hän on ”aina hullu tuolla tavalla”.

Jewel tarkkailee tätä henkilöä ikkunastaan, mikä kuvastaa etäisyyttä ja erillisyyttä heidän välillään. Maininta ”aina tunsin olevani ulkopuolinen, katsoen sisään sinuun” korostaa tätä tunnetta entisestään.

Kertosäe

Kertosäessä ”nämä hullut pelit repivät minut osiin” ja ”ajattelemattomat sanasi rikkovat sydämeni” ilmaisevat suhteen aiheuttamaa tuskaa ja pettymystä.

Kappaleen puhuja paljastaa haavoittuvuutensa ja rakkauden kohteensa välinpitämättömyyden aiheuttaman sydänsuru.

Toinen säkeistö

Toisessa säkeistössä laulaja kuvailee, kuinka henkilö ”oli aina loistava aamuisin”, viitaten mahdollisesti henkilön karismaan ja älykkyyteen.

Heidän keskustelunsa taiteesta ja filosofiasta kertovat syvemmästä yhteydestä ja ihailusta.

Kuitenkin, kun laulaja sanoo ”Piilotin likaiset käteni selkäni taakse”, se viittaa epävarmuuteen ja mahdolliseen alemmuudentunteeseen suhteessa toiseen henkilöön.

Kolmas säkeistö

Kolmannessa säkeistössä tulee käänne, kun laulaja sanoo ”Anteeksi, luulin sinua joksikin toiseksi”.

Tässä vaiheessa lalun päähenkilö tajuaa, että suhde ei ehkä olekaan sitä, mitä hän alun perin ajatteli, ja että toinen henkilö ei ehkä välitäkään niin paljon kuin hän toivoi.

Yhteenveto

Kappaleen lyriikat kuvaavat monimutkaista suhdetta, jossa toiveet, ihailu ja rakkaus sekoittuvat pettymykseen ja sydänsuruun.

Se kertoo tarinan henkilöstä, joka on valmis näyttämään haavoittuvuutensa ja rakastamaan koko sydämestään, mutta lopulta tuntee tulleensa hylätyksi.

Kappaleen toistuvat viittaukset sateeseen ja kylmyyteen korostavat tunnetta hylätyksi tulemisesta ja yksin jäämisestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *